Acetal, Peroxid
|
Iltstofbærere, findes også
i blodets røde blodlegemer |
Agurke exstrakt
|
Virker mod betændelse, hudblegende,
rensende |
Alge ekstrakt
|
Rig på mineralstoffer og sporeelementer
(magnesium, kalium
kalcium, vitaminer og aminosyrer). Forbedrer microcirkulationen
og er fugtgivende |
Allantoin
|
Stimulerer cellefornyelsen, virker
arhelende, rødmedæmpende og
udglatter huden |
Alfa-Hydroxy-Acid
|
Living Dimension anvender følgende
alfa-hydroxy syrer i AHA cremerne. Glykolsyre, Æblesyre,
Citronsyre og Mælkesyre |
Algin
|
Polysaccarid udvundet af brunalger
(Natrium-Alginat) har en geldannende egenskab |
Aloe Extrakt
|
Ekstrakt fra det indre bladvæv
af Aloe-Vera planten. Har en betændelseshæmmende
virkning. Brandsår heles hurtigere og Aloe hjælper
ved dårlig helende sår. I kosmetikken benyttes den
som fugtgivende og hudplejende egenskab |
Aminodermin
|
Svovlindholdsrig aminosyre koncentrat
til brug for hud med stærk talg sekretion og uren hud |
Aminosyrer
|
Organiske stoffer hvoraf æggehvide
stoffer er opbygget. Forekommer i ren form i plantedele. Aminosyrer
virker ligesom proteiner fugtgivende og stabiliserer hudens PH-værdi |
Arnica
|
Virker helende på små
sår og er betændelseshæmmende |
Avocadoolie
|
Olie udvundet af modne avocadoer,
som hovedsagelig består af umættede fedtsyrer, oliesyre,
linolsyre og linolensyre. Den særlige kosmetiske plejevirkning
af avocadoolien er dens indhold af lecithin, vitamin-A, vitamin-E
og forskellige phytosteriner. Absorberes let af huden og er særlig
velegnet til tør og sart hud. Den bedste blødgørende
olie til huden fra naturen og benyttes udpræget i professionelle
hudplejeprodukter i stedet for mineralolie eller paraffinolie,
som er herskende inden den kommercielle gren af hudplejeprodukter. |
Azulen
|
En gruppe blåfarvet kemisk
sammenlignelige naturstoffer betegnes som azulen. Den mest udbredte
er udvundet af kamilleblomsten. Living Dimension benytter den
langt dyrere Guaj-azulen fra Gujaktræets træolie
fodi netop denne træolie giver den mindste azulenfølsomhed.
De betændelseshæmmende egenskaber er pharmakologisk
undersøgt og klinisk testet. Virker beroligende på
huden. Særlig anvendelig på en nervøs og sart
hud |
Birkeblads-exstrakt
(Folia Behulae)
|
En vandet, alkoholisk ekstrakt af
birkeblade. Har en fremmende virkning på blodcirkulationen |
Birk/Bøg
|
Rodessens fra Birk og Bøg.
Forbedrer hudens stofskifte og ånding af huden. Styrker
modstandskraften i vævet og styrker hudens elasticitet |
Biosvovl
|
Biologisk svovlforbindelse som modvirker
talgsekretion |
Bivoks
|
Et udskillelsesprodukt fra biernes
kirtler. Råstoffet udvindes ved smeltning af biernes vokstavler.
Bivoks tilsættes produkterne for at forhøje konsistensen
af præparaterne |
Brændenælde
|
Indeholder meget vitamin-C, Kiselsyre
og Jern, samt garvesyrer og myresyrer. Virker blodcirkulerende
og rensende på fedtet og uren hud |
Biocorno
|
Rent stabiliseret kornkimolie af
hvede og majs. Har et højt indhold af vitamin-E, vitamin-E
komplex (Tocopherol) og Carotin. Særlig velegnet ved sensibel
hud. Beskytter mod udtørring af huden |
Biotin
|
Vitaminlignende stof, som tidligere
er kendt som vitamin-H, men i dag placeret under vitamin-B gruppen.
Virker dæmpende på talgproduktionen |
Bisabololie
|
Etherisk kamilleolie med betændelseshæmmende
virkning |
Burrerods extrakt
|
Indeholder etheriske olier, garvestoffer
og phytosterine. Virker ophelende og betændelseshæmmende |
Calendula
|
Virkstof fra morgenfrueplanten.
Virker udlignende på fedtindholdet på alle hudtyper.
Virker forfriskende og befordrer en hurtigere revitalisering
og opstramning af huden |
Carrageenan
|
Fra rødalger udvindes polysaccarid,
som i sin særlige form af natriumsalte (Natrium-Carrageenat)
har en gel dannende egenskab. Anvendes som fortykkelsesmiddel |
Carbamider
|
Organisk forbindelse af uria, som
virker arhelende og fugtighedsbindende |
Cartotin
|
Indeholder provitamin-A og egner
sig særligt til behandling af tør, sprukken hud.
Fremmer cellefornyelsen og forbedrer blodcirkulationen. |
Cetyl alkohol
|
Desinfektionsmiddel |
Chlorophyl
|
Farvestof i de grønne blade
på planter. Anvendes som naturlig farvestof og har en let
deodoranterende (sved og bakteriehæmmende) virkning |
Cholesterin
|
Vidt udbredt i dyre og planteriget
og er et naturlig element i vores næring. Cholesterin er
et naturlig element i hudens overfladefedt. Anvendes som emulgatorer
og har hudplejende egenskaber |
Citronsyre
|
Citric acid. Alfahydroxy syre med
3 carboxylgrupper. Bruges i større koncentrationer i AHA
frugtsyre produkterne og virker foryngende på huden. I
andre produkter findes citronsyre i mindre koncentrationer og
virker til at regulere cremernes pH værdi og som konserveringsmiddel |
Coenzym 10
|
ofte benævnt som Ubichinon.
Virker som radikalfanger, antioxidant
og giver energi til cellerne |
Collagen natives P-N
|
Et lille naturlig collagenmolekyle,
som kan trænge igennem huden og øger hudens elasticitet |
Dextrin
|
Stivelse og Naturlig farvestof (gul) |
Diatome jord
|
Kiselsyreskellet fra encellede alger,
har en slibende virkning og anvendes i peeling creme |
Dragosanol
|
Indeholder 85% Bisabololie med en
betændelseshæmmende og antibakteriel virkning |
DRK Baktericid
|
Bakteriedræbende stoffer |
Efeu
|
Indeholder Saponinblandinger (Hedarin)
med betændelseshæmmende, vanddrivende og slankevirkende
egenskaber |
Elastin
|
Protein, som danner hovedbestanddelen
af elastiske fibre af bindevævet i huden. Omdannes ved
udvinding i opløst Hydrolysate. Elastin er en god suplering
til collagenholdige hudplejepræparater. Hududseendet og
smidighed forbedres. |
Epidermin
|
Hormonfri exstration af dyrevæv
efter Fibrator metoden og har regenererende og revitaliserende
virkning på huden. Virker helende på skader på
hudoverfladen. |
Estraphon Arnica
|
Vandet ekstrakt fra arnica blomsten.
Har blodcirkulerende og betændelseshæmmende virkning |
Estraphon Hamamelis
|
Vandet ekstrakt fra hamamelisblade.
Har adstringerende (sammentrækkende) effekt på hudporer,
stimulerer og hudbeskyttende |
Estraphon VC
|
Komplex biogene plejestof. er en
kombination af urteekstrakter, som har en særlig beroligende
effekt på en nervøs hud. |
Fennikel
|
Virker let antiseptisk ved hævede
øjenlåg |
Ferment
|
Katalysator. Et stof som uden selv
at ændres, påvirker kemiske processer i andre stoffer |
Ferskenkerneolie
|
Oliebestanddele, især egnet
til den følsomme hud og er rig på
E-vitaminer |
Fibrostimuline
|
Et organisk ekstrakt, som indeholder
voksefaktorer (DNS synthesen) hvorved hudcellernes collegenase
dannelse aktiveres. Forbedrer hudens elasticitet |
Frugtose
|
Frugtsukker. Findes i frugt og honning
og anvendes som fugtholdemiddel |
Fugtholdefaktorer NMF
|
Findes naturlig i huden, men kan
i dag fremstilles syntetisk. Indeholder aminosyrer, uriastoffer,
lacatater m.m. Kaldes også for NMF komplex. (Natural Moisturizing
Factor) |
Gelee Royal
|
Næringsstof fremstillet af
bierne til næring af bidronningen. Regenererer hudvævet
og er særlig virksom ved atrofisk hud. (Hud som mangler
næring eks. ældre hud) |
Ginko Biloba
|
Øger hudens microcirkulation
og aktiverer vævets stofskifte |
Glukose
|
Druesukker. Forekommer i frugter
og indsættes som fugtholdemiddel med helende virkning |
Glukosider
|
Sukkerforbindelser. Anvendes bl.
a. i lægemidler. Forekomst størst i planter |
Glukonolactone
|
Glucano-delta-lactone (E675) bliver
brugt i forskellige fødevarer og kan sammenlignes med
glykolsyre og kulsyre i dens funktion, nemlig ved en langsom
frigivelse af syreforbindelsen. Det benyttes typisk syrekilde
i soda og smøreoste. I hudplejeprodukter benyttes den
som antioxidant og som fugtgiver i bl. a. AHA produkter. |
Glycerinester
|
Udtræk af glycerin. Særlig
virksom mod ru og tør hud, samt til sårheling ved
hudforbrændinger |
Glykolsyre
|
Glyconic acid (2-Hydroxyeddikesyre)
er den mindste af alfa-hydroxy-syrene. Virker løsnende
på de øverste døde cellelag. |
Glykoprotein
|
Æggehvidestof fra mælk
med talgrige serumproteiner. Fugtgivende |
Goldraute
|
Planteekstrakt, som forhindrer hudirritationer
med hjælp af en overflade aktiv proces. Huden forbliver
samtidig blød og smidig |
Guaja azulen
|
Se Azulen |
Gulerods ekstrakt
|
Indeholder provitamin-A og anvendes
i præparater til tør, skælagtig hud |
Gummi arabicum
|
Harpiks af akasiearter. Hudopstrammende
effekt |
Gyldenris olie
|
Forhindrer hudirritationer ved hjælp
af en overflade aktiv proces. Huden
bliver samtidig blød og smidig. Virker betændelseshæmmende
og
sårhelende |
Hamamelis
|
Ekstrakter af garvestoffer og etheriske
olier. Virker poresammentrækkende og betændelseshæmmende |
Havreprotein ekstrakt
|
Hudglattende og understøtter
cellefornyelsen |
Heil klid
|
Fint malet klid af hvede, havre
og ris med fortrinlig virkning ved sprukken og ru hud. Med dens
milde skureeffekt er den velegnet til peelingpræparater |
Heste kastanie
|
Forstærker blodkarrene og
har en positiv virkning af blodcirkulationen.
Overskydende vævsvandsamlinger bliver fjernet |
Humolignin
|
Virkstof udvundet af tørv.
en højmolekylar polymeristat af forskellige komplicerede
alkoholer |
Hvalrav
|
Perlemorsagtig voks, som overvejende
består af palmitinsyreetylester. Et værdifuldt råstof |
Hvedekimolie
|
Et ekstrakt udvundet ved presning
af hvedekimer og har en typisk lugt af korn. Indeholder en stor
andel af vitamin-E, provitamin-A, lecithin, phytosteriner. Er
en glimrende hudplejeolie. Virker aktiverende på huden
og fæstner bindevævet |
Hvede protein
|
Beskytter Collagen- og elastinfaserne
i at nedbrydes. Huden bliver
udglattet og den øvre region af epidermis bliver gennemfugtet. |
Hvidløgsekstrakt
|
Indeholder Allicin, Glukosider,
etheriske olier og vitaminerne A, B1, B2 og C. Virker bakteriedræbende
på uren hud. |
Hyaluronsyre
|
ofte benævnt som Muccopolysaccarid.
Styrker evnen til at binde
fugt i bindevævsmatrix og danner en gennemsigtig luftgennemtrængelig
film, som beskytter hornlaget mod udtørring |
Hygrokomplex
|
Fugtholdemiddel. Virker vandbindende
og kompenserer for fugtmangel |
Imperata cylindrica
|
Rodekstrakt af rodplanten Imperata
Cylindrica. Kaliumrig, fugtgivende
og fugtbindende |
Johannesolie
|
Værdifuld naturlig olie. Øger
blodcirkulationen |
Jordnøddeolie
|
Værdifuld naturlig blødgørende
olie. |
Kaviar ekstrakt
|
Indeholder sporeelementer, som
stimulerer collagen og elastinproduktionen. Lindrer allergiske
reaktioner, tilfører huden aminosyrer og modvirker hudens
ældningsproces.
Lipider = Proteiner = Æggehvidesubstanser.
Forbedrer hudens funktioner. Fremmer evnen til at binde fugt
og stimulerer hudens stofskifte.
Danner strukturen i celleskellettet, glatter og beskytter huden. |
Kakaosmør
|
Blødgørende fedtstof |
Kamfer
|
Øger blodcirkulationen og
er anticeptisk |
Kamille
|
Udvindes af kamillieblomsten. Indeholder
bl. a. Bisabololie og Azulen. Kammile ekstrakt virker beroligende
ved lette hudirritationer og dermatoser og giver hurtigere virkning
af tilføjede virkstoffer |
Klatrerod ekstrakt
|
Indeholder æteriske olier,
garvestoffer og phytosteriner.
Har en bakteriostatisk virkning og virker betændelseshæmmende
og helende. |
Lavendel
|
Let desinficerende, antiseptisk
og gennemblødende virkning |
Lecithin
|
Tilsættes for at forhindre
hudirritationer og forøger den rensende virkning. Udvindes
af sojabønner og æggeblomme |
Lindeblomst
|
Virker lindrende på irritationer
og afspænder ved nervøs og følsom
hud. Stimulerende virkning på epidermis |
Liposom
|
Transportmolekyle, hvori man kan
beskytte virkstoffer under transport fra hudoverfladen ned til
hudcellerne. Living Dimension benytter ikke Lecithin liposomer,
men den langt mere effektive (og dyre) sphingolipid liposom,
som også benyttes i lægemiddelindustrien |
Majskimolie
|
En ren blanding af de umættede
fedtsyrer fra oliesyre og linolsyre. En hudvenlig blødgørende
olie og bruges til fremstilling af hudolier, masker og cremer |
Mandelolie
|
Lysegul lugtfri fed olie fra mandelfrugten.
Virker beroligende ved hudirritationer. En meget dyr råvare,
som kun benyttes af 1.kl hudcremer |
Melisseolie
|
Ekstrakt der virker beroligende
ved fedtet, sart og sendibel hud |
Menthol
|
Terpen fra pebermynteolie. Virker
opfriskende, kølende, blodcirkulerende, desinficerende
og kløedæmpende |
Meristem
|
Vandopløselig ekstrakt fra
løvtræer. Beroliger en irriteret hud. Virker betændelseshæmmende
og tjener som beskyttelsesfaktor til sart hud |
Monosaccarid
|
(C6H12O6) forekommer i bark, søde frugter
og træernes ved |
Montmorillonit
|
Et løgagtig mineral bestående
af magnesium, kalium og
aluminiumsilikat. Er betændelses- og sårhelende. |
Mælkepulver
|
Fremstillet af skummet mælk.
Indeholder mælkesyre, mælkesukker, vitaminer og mineraler.
Har beroligende og fugtgivende egenskaber |
Mælkesyre
|
Latic acid. Alfa-Hydroxy propionsyre,
Bindemiddel og effektiv virkstof til at holde huden ung. Bruges
bl. a. i AHA frugtsyreprodukter |
Nertsolie
|
En fed olie med stor spredeegenskab |
Nicotinsyreester
|
Ester af Nicotinsyre (B-komplex),
som hurtigt trænger ind i huden, udvider blodkarrene med
en langvarig forhøjelse af blodcirkulationen. Derved tilføres
hudcellerne ilt, næringsstoffer og fugtighed, samt at affaldsprodukter
hurtigt fjernes. |
Padderokke
|
Indeholder kiselsyre, saponin og
Flavorglykosider. Er vævsfæstende, stofskifteregulerende
og forhøjer modstandskraften af huden. Styrker hudens
væv og påvirker dannelsen af bindevæv |
Panthenol
|
Bestandel af vitamin-B komplex.
Forhøjer celledelingen, forbedrer regenerering og fugtighedsmulighederne
i huden. Virker beroligende |
Papaya
|
Rig på A-vitamin og C-vitamin.
Styrker hudens immunforsvar |
Pebermynteolie
|
Etherisk olie af pebermyntebladene,
som indeholder mere end 50% menthol. Virker antiseptisk, kølende
og giver præparaterne en frisk duft. |
Pektin
|
Ekstrakt fra æbler og har
geldannede egenskaber. Højmolekylært polysaccarid,
der forekommer i plantecellevægenes midtlameller. Anvendes
som fortykkelsesmiddel. |
Pericum
|
Ekstrakt, som indeholder garvestoffer,
Hyperican, æter og olier. Virker granulationsfremmende,
betændelseshæmmende og hudregenererende. |
Phytosterol
|
Plante kolinesterin. Betændelseshæmmende
stof |
Placenta ekstrakt
|
Indeholder aminosyrer, phospholipider,
nucleinsyre, enzymer og vitaminer. Virker fremmende på
blodcirkulationen, aktiverer stofskiftet og forbedrer fiberelasticiteten
af bindevævet. Anvendes ofte til behandling af den aldrende
hud, som har tendens til rynkedannelse |
Polidiol
|
Bæremateriale i voks eller
salveform. Giver en særlig god optagelse af virkstoffer. |
Purcellin
|
Fedtkonsistens, som ligner det menneskelige
hudfedt mest. Alle vandfugle indfedter deres fjer i purcellin. |
Repair Complex
|
Udvindes af kulturer fra mælkesyrebakterierne
fra bifidusgruppen. Et virkstof som forøger den naturlige
reparationsmekanisme ved lysbeskadiget hudceller. Kaldes også
for Dark Repair System |
Retinol
|
Ren vitamin-A, som er indkapslet
i organiske microkapsler. Frigives
langsomt fra kapslerne ved hjælp af enzymer. Beregnet til
den
tørre, aldrende hud og ved forhorningsforstyrrelse.
Er kraftig rynkeglattende |
Retinyl-Palmitat Cis 13
|
En vitamin-A forbindelse der fremmer
celleopbygningen og regulerer forhornelsen af huden og forbedrer
hudbilledet. Virker udglattende og arregenererende |
Rizinusolie
|
En tykflydende olie, som hovedsagelig
består af glycerinesthere fra retinolsyren. Optages fint
af huden, plejer og gør huden smidig |
Rosmarin
|
Indeholder etheriske olier og garvestoffer,
som virker blodcirkulerende, oplivende, styrkende og rensende
på huden |
Rødkløver
|
Forbedrer tonus og fremskynder vævsdannelsen |
Røllike
|
Indeholder en høj andel af
Cham-Azulen, Flavone og garvestoffer. Virker blodcirkulerende
og betændelseshæmmende |
Salicylsyre
|
Desinficerende stof |
Salvie
|
Lægeplante med garvesyre.
Virker poresammentrækkende ved grove porer |
Sesamolie
|
Blødgørende olie |
Sheabutter
|
Plejer, glatter og beskytter huden.
Har en meget god affedtende
egenskab. Fremmer evnen til at binde vand |
Silkeprotein
|
Vandafvisende virkning. Forhindrer
ikke hudens afgivelse af
vanddampe og er meget forenelig med huden |
Solsikkeolie
|
Lysegul blødgørende
olie med behagelig duft. Solsikkeolie har et stort indhold af
glycerinbundne linolsyre af essentielle fedtsyrer |
Soyaolie
|
Lysegul blødgørende
olie, kendetegnet ved et stort indhold af lecithin og kephalin,
steriner og vitaminerne A, E og F |
Stedmoderblomst
|
Indeholder Saponin, Glykosider og
garvestoffer. Virker beroligende ved sart og allergisk hud |
Sorbitol
|
(C6H6(OH)6). Fast druesukkeragtig
og velegnet til opløsning i vand. Er
meget hudvenlig. Optages hurtigt i huden og tjener som fugtholdemiddel. |
Sphingo lipid
|
Et transportmolekyle, hvori man
kan beskytte virkstoffer under transport fra hudoverfladen ned
til hudcellerne. Samme type benyttes i lægemidler |
Squalan
|
Hudglattende, farve- og lugtfri
olie |
Svovl
|
Biologisk svovl er bakteriedræbende
og desinficerende |
Thalasphere
|
Organiske kapsler af marine råstoffer.
Kan f. eks. omslutte vitamin-C
molekyler. C- vitaminet bliver derved beskyttet under transporten
gennem hudlagene. Inde i hudens basallag bliver C-vitaminet langsomt
og jævnt frigivet. |
Thalasso
|
Havslik |
Thymus ekstrakt
|
Ekstrakt af thymuskirtlen og oplagret
i liposomhylstre. Medvirker
i den naturlige cellefornyelse og forbedrer modstandskraften
imod
frie radikaler og andre skadestoffer fra luften. |
Titanoxid
|
Hvidt pulver af kemisk forbindelser
af ilt og titan. Er ikke vandopløselig og har stor reflektions-
og dækkeevne. Anvendes i solbeskyttelsescremer. |
Triæthanolaminester
|
Trivalent etherisk olie, som har
en fugtighedsregulerende egenskab via osmosisk udligning |
Usnagran
|
Et udslethæmmende ekstrakt,
der er stærk bakteriedræbende, desinficerende og
beroligende ved betændelser |
Uria
|
Stort indhold af Kalium og Calsium
og er et fugtgivende virkstof |
Vinplante
|
Meget rig på vitaminerne A,
B og C. Har meget gode affedtende egenskaber |
Vitaminkomplex A-E-F
|
Vitamin A bevirker dannelsen af
nye hudceller, beskytter det yderste hudlag og modvirker dannelse
af døde hudceller. Vitamin E aktiverer fugtighedsstrømmer
i huden og udvider blodkarrene. Forstærker bindevævet
og hjælper med at ophæve degenerationen af huden.
Beskytter hudfedtet mod at blive ødelagt af luftens ilt
på grund af sin antioxidative egenskaber. Vitamin F forøger
virkningen af A og E vitaminerne og giver i kombination en særlig
plejende egenskab |
Vitamin A Palmitat
|
Stimulerer cellefornyelsen og cellevæksten.
Indsættes især ved tør hud.
Forbedrer hudelasticiteten |
Vitamin B Kompleks
|
Regulerer talgkirtelfunktionen og
imod grove porer |
Vitamin C
|
Living Dimension anvender det særlige
Vitamin C molekyle, Magnesiumascorbylphosphat, som påvirker
collagensyntesen. det følsomme molekyle bliver beskyttet
af et organisk marinevirkstof, Thalasphere, som giver en enestående
beskyttelse og virkning, idet C-vitaminet udkapsles efter transporten
gennem huden af et hudcelle enzym, som også henter C-vitaminet
fra blodkarrene. |
Vitamin C+E
|
Virker positivt på collagensynthesen.
Hudoverfladen glattes ud. Hudens fugtfastholdelse forbedres og
er en effektiv beskyttelse mod frie radikaler |
Vitamin E
|
Tocopherol, hjælper hudvævet
imod den oxiderende effekt af luftens ilt og blokerer for de
frie radikaler. Vitamin-E forstærker bindevævet,
hjælper til med at ophæve degenerationen af huden.
Forbedrer blodcirkulationen i det peripheriske væv og har
en positiv indflydelse på dannelsen af nye hudceller. Vitamin-E
beskytter hudfedtet mod at blive ødelagt af luftens ilt
på grund af sine antioxidative egenskaber. |
Vitamin F
|
Vitamin F-glyzerinester er egentlig
ikke et vitamin, men flere essentielle umættede fedtsyrer,
som tilskrives vitaminagtige karakterer. Egner sig særlig
i behandlingen af en tør, skør, skelagtig og falmende
hud. Vitamin-F forøger virkningen af A og E vitaminet
og i kombinationen A-E-F opnår man et særligt gunstigt
resultat. |
Æblesyre
|
Malic acid med 2 carboxylgrupper.
Frigiver sine brintforbindelser i 2 niveauer med en alfa-hydroxy
gruppe og en beta-hydroxy gruppe. Naturlig forbindelse i alle
hudceller. |
Øjentrøst
|
(Herba euphrasiae) virker betændelseshæmmende
og nedbryder "poser" under øjnene |
Østersekstrakt
|
Fremmer cellevæksten. Danner
balance i epidermis. Stimulerer microcirkulationen, afgifter
og stimulerer cellestofskiftet. |